Communeroedel

Deze pagina bevat spoilers t.a.v. Maanmysteries deel 1-4


communeroedel hoeveDe Communeroedel is een FransRoemeense roedel van weerwolven en moroii die op polyamoreuze wijze als commune samenleeft.

Inhoud

 1. Ontstaan van de roedel
 2. De weerwolf bedwongen
 3. Terugkeer van de weerwolf
 4. Rangorde
 5. Roedelleden

Ontstaan van de roedel

De geboren weerwolf Radu Lupescu (31) ontmoet Cat Morgain (22) in Targu Mures Roemenië, waar zij via de universiteit in het Franse Larocce deelneemt aan een uitwisselingsprogramma. Radu draagt de afwijking in zijn bloed onbedoeld over op Cat. Vanaf dat moment is zij een weerwolf. Radu en Cat treden in het huwelijk om het voor Radu mogelijk te maken in Frankrijk te gaan wonen. Ze betrekken een hoeve, die bij het dorp Saint Covoux in het bos staat en die al jaren Radu’s eigendom is.

Wanneer Radu en Cat twee jaar getrouwd zijn, ontmoet Cat Pascal Marceau. Ze brengt de afwijking in haar bloed in beschonken toestand op Pascal over middels seksueel contact. Pascal verandert in een weerwolf. Enkele jaren later verandert Radu Eris Bireaud per ongeluk in een weerwolf. Eris komt in de hoeve wonen. Radu, Eris, Cat en Pascal hebben buiten hun onderlinge relaties geen seksueel contact, om te voorkomen dat er onbedoeld nog meer roedelleden bij komen.

De weerwolf bedwongen

Ruim tien jaar nadat Pascal Marceau in een weerwolf is veranderd komt zijn jongere zus Maire Marceau in de hoeve wonen. Zij is geen weerwolf. In januari voert Maire een magische rite uit en wordt de afwijking in het bloed van de gehele commune gedeactiveerd. Radu Lupescu verwekt tijdens de rite een zoon bij Maire. Alle weerwolfkenmerken, zoals gedaantewisselingen, verscherpt gehoor- en reukvermogen, bovenmenselijke lichaamskracht en nachtzicht verdwijnen bij de communeleden. De afwijking blijft echter sluimerend in het bloed aanwezig.

Terugkeer van de weerwolf

 • In augustus schenkt Maire het leven aan een gezonde zoon: Veles Lupescu. Tijdens de eerstvolgende volle maan verandert Veles in een wolf.
 • Nadat Veles en Maire door Gheorge Vidar (strigoi) gekidnapt zijn, drinkt Radu Lupescu een buisje van Veles’ bloed leeg. Daarmee activeert hij de afwijking in zijn bloed en wordt hij opnieuw een weerwolf. Vervolgens dient Cat Morgain hem een dodelijke hoeveelheid gif toe. Radu komt te overlijden en herrijst drie nachten later als moroi.
 • Cat en Pascal worden gebeten door Veles, die op dat moment in wolvengedaante is en gewond aan zijn bek. Door het directe bloedcontact veranderen zij weer in weerwolven.
 • Veles verandert Lucia Morgain in een weerwolf door haar zijn bloed te laten drinken.
 • Maire overlijdt door toedoen van Gheorge Vidar  Vlak voor zij haar laatste adem uitblaast geeft Radu haar zijn bloed en beademt hij haar. Maire herrijst als halfbloedvampier.
 • Radu graaft Dumi Lupescu en Mila Hrutka op, die na een gewelddadige dood jaren eerder in moroii veranderd zijn en die begraven liggen in Meillonville.
 • Tamar Amadou wordt door de Eerste Roedel in een weerwolf veranderd en treedt toe tot de roedel.

NB. De afwijking in Eris’ bloed wordt niet meer geactiveerd. Zij verandert bij vollemaan niet meer in een wolf .

Rangorde

Hoewel de Communeroedel een hiërarchische opbouw heeft, worden beslissingen zoveel mogelijk democratisch genomen. Indien nodig geeft de mening van de alfa de doorslag. Tussen de mannen en vrouwen zijn onderlinge relaties gelijkwaardig. De groep leeft op polyamoreuze wijze samen.

In wolvengedaante gedraagt de groep zich wel volgens een zeer duidelijke rangorde en heeft de alfa absolute macht.

Roedelleden

Klik hier om portretten van de commune te bekijken

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.