Crematoryus

crematoryus trash metal bandCrematoryus is een Franse metalband die in 1995 werd opgericht door gitarist Benoit Blanchard en bassist Antoine Eguerre. Na het uitbrengen van hun album The joy of excruciating pain werd Crematoruys een van de bekendste bands in het metalgenre.

De teksten van Crematoryus gaan voornamelijk over macht, religie, seks en de dood. De bandleden maken geen geheim van hun decadente levensstijl. Seks, drugs en alcohol zijn voorname drijfveren van hun bestaan. Volgens gitarist Alain Marchal is alleen Ozzy Osbourne geschifter dan zij.

Inhoud


Huidige bezetting

• Antoine Eguerra (1995-heden) bassist
• Benoit Blanchard (1995-heden) gitarist
• Alain Marchal (2001-heden) gitarist
• Claude Bostaph (1995-heden) drummer
• Marin DuPont (1995-heden) zang


Voormalige bandleden
Maurice Chevalier was van 1996-2001 leadgitarist van de band. In december 2001 overleed hij nadat hij in beschonken toestand met zijn auto te water was geraakt. Hij werd opgevolgd door Alain Marchal.


Vuurwerk
Crematoryus staat bekend om zijn spectaculaire shows. Wel heeft het vele vuurwerk dat tijdens de concerten wordt afgestoken in het verleden geresulteerd in een aantal ongelukken. Mensen kregen ademhalingsmoeilijkheden en uitdrogingsverschijnselen. Ook belandde een brandend projectiel tussen de toeschouwers. Om de veiligheid te waarborgen werd zanger Marin DuPont professioneel pyrotechnicus.


Staatsvijand Wit-Rusland
In 2010 werd Crematoryus, evenals de Duitse band Rammstein, door de autoriteiten in Wit-Rusland tot staatsvijand uitgeroepen. Volgens de president zou Crematoryus de Russische waarden ondermijnen door propaganda te voeren voor geweld, masochisme, satanisme en homoseksualiteit. Crematoryus was genoodzaakt alle in Wit-Rusland geplande concerten te cancelen.


Kunstenaars
Het artwork op de albumcovers van Crematoryus wordt doorgaans verzorgd door bekende kunstenaars, onder wie Lucas Moiret (The joy of excruciating pain, 1996  en Demolition Demon, 2001) en Pascal Marceau (Hangman’s Fracture, 2014 en Eternal darkness of a suicidal mind (verwacht in 2018))


Klik op afbeelding voor vergroting en doorbladeren


Externe links


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.