Familieoudste erfheksen

Familieoudste troonDe familieoudste is de oudste erfheks binnen een familie van erfheksen. Zij heeft de leiding over de gehele familie en wordt bijgestaan en geadviseerd door een Kring van Ouderen.

Inhoud

  1. Erfopvolging
  2. Machtspositie
  3. Inwijding
  4. Residentie

Erfopvolging

Binnen een familie van erfheksen wordt vanuit een eeuwenoude traditie aan erfopvolging gedaan. Wanneer de zittende familieoudste overlijdt, wordt zij opgevolgd door de erfheks die op dat moment de oudste is binnen de familie.


Machtspositie

De familieoudste bekleedt de hoogste positie binnen de familie. Dit betekent echter niet dat zij absolute macht heeft. Belangrijke beslissingen worden samen met de Kring van Ouderen genomen. Indien nodig wordt over standpunten gestemd, waarbij een systeem van voor of tegen wordt gehanteerd. Doordat de Kring van Ouderen samen met de familieoudste oneven in aantal is, zal een stemming te allen tijden duidelijkheid verschaffen over de te bewandelen weg.


Inwijding

Wanneer een nieuwe familieoudste aantreedt, wordt zij op rituele wijze ingewijd in het bijzijn van de gehele familie. Zij legt een eed af, waarbij ze onder andere  belooft:

  • de traditionele normen en waarden van de familie in stand te houden.
  • de belangen van familie te behartigen.
  • altijd rechtvaardig en met wijsheid te handelen.
  • de geheimen van de familie onvoorwaardelijk te beschermen.

Vervolgens wordt zij gezalfd met een speciaal voor dit doel samengestelde olie en wordt het officiële zegel van de familieoudste aan haar overhandigd. Als laatste zweren alle familieleden een voor een trouw.


Residentie

Direct na haar inwijding betrekt de familieoudste het huis of landgoed dat als hoofdkwartier van de familie fungeert. Tot aan haar dood zal zij in dit huis wonen.

Bij de Morgain erfheksenfamilie betreft dit een landgoed in Larocce, Frankrijk.


 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.