Magisch document Spirite Noptii

Deze pagina bevat spoilers t.a.v. Maanmysteries deel 1


magisch document Spirite NoptiiHet Magische document van de Spirite Noptii is een eeuwenoud boek, waarin magische formules en andere occulte informatie is opgetekend. Onder andere de weerwolf, de moroi en de strigoi worden  in het boek beschreven, alsmede de rituelen waarmee deze wezens kunnen worden opgewekt of bedwongen. Ook is een schat aan magische kruidenkennis in het boek te vinden.

Oorspronkelijk was het boek in handen van de Spirite Noptii.  In 1964, na de dood van diens laatste leider Mihai Vidar, kwam het boek in handen van diens zoon: Gheorge Vidar. Enkele teksten, waaronder de beschrijving van het ritueel waarmee een mens in een weerwolf veranderd kan worden, werden bemachtigd door Catalin Grasic.

Gheorge Vidar schonk het boek aan de Teleki Bolyai bibliotheek in Targu Mures, waarmee hij hoopte te voorkomen dat Radu Lupescu, de alfa van de communeroedel het geschrift in handen zou krijgen.

Toen het boek tientallen jaren nadien geveild werd, lukte het Radu Lupescu alsnog om het boek in zijn bezit te krijgen. Daarna is het niet meer van eigenaar gewisseld.


Klik op afbeelding voor vergroting en om door te bladeren


 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.