Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en ligt in het Noorden van het land. Met ca. 2,5 miljoen inwoners en ca. 11 miljoen inwoners in de voorsteden is Parijs de grootste stad van Frankrijk en de negende stad van Europa. De Parijzenaars noemen hun stad in de volksmond Paname, de lichtstad of de stad van de liefde. De Seine is de meest bekende rivier die door Parijs stroomt. Over de Seine lopen meer dan dertig bruggen. Een van de bekendste wielerwedstrijden, Tour de France, finisht jaarlijks in Parijs.

In vroeger tijden was Parijs al een centrum van cultuur. Dat kwam doordat de stad op een kruispunt van vele handelsroutes lag. Tegenwoordig trekt Parijs jaarlijks miljoenen toeristen. Trekpleisters zijn onder andere de Eiffeltoren, Sacre Coueur, Centre Georges Pompidou, Mont Martre, war schilders op straat werken en de Arc de Triomphe. De Moulin Rouge en Le Lido zijn beroemde nachtclubs in Parijs. Er vinden dagelijks shows plaats.

In Parijs heerst het zeeklimaat: vrij koele zomers met een gemiddelde temperatuur van 18 °C en zachte winters met weinig sneeuw.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.