Urban Fantasy

urban fantasy definitieUrban fantasy is een subgenre van fantasy. Het betreft verhalen die zich afspelen een realistische wereld, maar waarin ook fantastische elementen voorkomen. Ze kunnen zich zowel in het heden als het verleden afspelen. De boekenserie Maanmysteries valt onder dit genre. De boeken spelen zich af in onze wereld in deze tijd en staan gevoelsmatig heel dicht bij de werkelijkheid. Toch gebeuren er ook dingen die niet echt kunnen en kom je niet bestaande wezens tegen, zoals de weerwolf.

De wereld in urban fantasy hoeft niet perse de onze te zijn, zolang hij qua omstandigheden onze wereld maar zou kunnen zijn. Een realistische omgeving dus. Een mooi voorbeeld hiervan zijn dorpen en steden die in de boekenserie Maanmysteries voorkomen. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, maar veel dorpen en steden die in de boeken voorkomen bestaan niet echt.

Soms heeft het genre een overlap met het genre bovennatuurlijk. Dit zijn verhalen die zich in onze wereld afspelen, maar waar bovennatuurlijke elementen een rol spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan weerwolven, heksen en vampiers, aan mensen die kunnen vliegen, enzovoorts.

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.