Over Tisa Pescar

Tisa Pescar (1967, Rotterdam) is een bevlogen auteur die al sinds haar kindertijd schrijft. Inspiratie vindt zij onder andere in Europese geschiedenis, volksverhalen, legendes en het leven in een commune dat ze van dichtbij heeft meegemaakt. In haar boeken spelen lgbt-relaties een belangrijke rol. Tisa’s boeken worden zowel door tieners als volwassenen gelezen. Tisa woont en werkt in Heijen.

Genres: Fantasy & New adult

Uitgeverij Luiting Sijthoff


Tijdlijn

2017 Tisa Pescar verhuist naar Heijen en werkt samen met Abel Aberzen aan deel 5 van de boekenserie Maanmysteries. Titel: Pascal – Schaduw van de bloedmaan. Vanwege de bijzondere vormgeving, besluit Tisa dit boek niet onder te brengen bij een uitgever, maar het in eigen beheer uit te brengen. Tisa publiceert de boeken Cat en Radu als Ebook bij Kobo. Deze boeken zijn bewerkte heruitgaven van Heksenmaan en Wolfmaan (Maanmysteries deel 2 en 3).

2015 Publicatie van Tisa’s boek De dochter van de Toragh door Luitingh Sijthoff.

2014 Maire (Maanmysteries deel 1, bewerkte heruitgave van Jachtmaan/Varcolac) komt uit bij Luitingh Sijthoff. Tisa werkt aan een nieuw fantasyboek.

2013 Tisa’s boek Alfa (Maanmysteries deel 4) komt uit bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

2012 Schrijven, schrijven, schrijven. Tisa verhuist naar Den Haag.

2011 Tisa’s korte verhaal Wilgenoorlog wordt opgenomen in de bundel ‘Bericht uit Bloemrijk’, opgedragen aan de onverwacht overleden auteur Wim Stolk, beter bekend als W.J.Maryson. Tisa gaat naar Roemenië om onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze drinkt daar voor het eerst koffie en komt tot de ontdekking dat koffie eigenlijk best lekker is. Weer thuis begint Tisa met het schrijven van een volgend boek.

2010 Heksenmaan komt uit. Dit boek is een vervolg op Tisa’s eerder verschenen boeken in de serie Maanmysteries.

2009 Wolfmaan, het op zichzelf staande vervolg op Jachtmaan, komt uit.

2008 Varcolac wordt in herschreven vorm opnieuw uitgegeven. Titel: Jachtmaan.

2003 Varcolac komt uit bij uitgeverij Boekenplan. Er worden 117 exemplaren gedrukt.

1999 Tisa Pescar begint met het schrijven van haar eerste verhaal dat voltooid wordt. Ze was deze keer zo slim om vooraf een synopsis te schrijven.

1997 Een vriendin van Tisa introduceert haar bij een Engelse commune die in Frankrijk woont, grotendeels uit vrouwen bestaat en op polyamoreuze wijze samenleeft. Tisa brengt de opvolgende jaren veel tijd bij hen door en krijgt een idee voor een verhaal.

1992 Tisa legt na zeven maanden zwangerschap bijna het loodje. Maar gelukkig, alles komt weer goed. Ze krijgt een gezonde dochter die 1400 gram weegt en krabbelt zelf ook weer op.

1990 Vanaf dit jaar speelt Tisa in diverse bands. Eerst als zangeres en toetseniste. Later ook op gitaar en bas. Tisa componeert een groot deel van de nummers en schrijft teksten.

1979 Tisa schrijft hele schriften vol verhalen die ze nooit afmaakt. Jaren later biecht haar moeder op dat ze er stiekem stukjes van heeft gelezen.

1973 Tisa leert lezen en schrijven.

1970 Tisa begint met turnen en verandert de jaren erna langzaam in en spierbundel.

1967 Tisa Pescar wordt geboren in Rotterdam.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageren is niet mogelijk