Over Tisa Pescar

Tisa Pescar Tisa Pescar (1967, Rotterdam) is een bevlogen auteur die al sinds haar kindertijd schrijft. Inspiratie vindt zij onder andere in Europese geschiedenis, volksverhalen, legendes en het leven in een commune dat ze van dichtbij heeft meegemaakt. In haar boeken spelen holebi-relaties een belangrijke rol. Tisa’s boeken worden zowel door tieners als volwassenen gelezen. Naast auteur is Tisa kostuumontwerpster. Tisa woont en werkt in Heijen.

Genres: Fantasy & New adultTijdlijn

2017 Tisa Pescar werkt samen met twee andere auteurs aan deel 5 van de boekenserie Maanmysteries. Titel: Pascal – Schaduw van de bloedmaan. Tisa begint met het schrijven van een New Adult boek.

2015 Publicatie van Tisa’s boek “De dochter van de Toragh”.

2014 ‘Maire’ (herschreven versie van Jachtmaan) komt uit bij Luitingh Sijthoff. Tisa werkt aan een nieuw, episch fantasyboek. Tisa’s korte verhaal ‘Werkelijk waar’ wordt gepubliceerd door Parelz.

2013 Tisa’s boek Alfa komt uit bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

2012 Schrijven, schrijven, schrijven. Tisa verhuist naar Den Haag.

2011 Tisa’s korte verhaal ‘Wilgenoorlog’ komt uit bij uitgeverij Parelz en wordt opgenomen in de bundel ‘Bericht uit Bloemrijk’, opgedragen aan de onverwacht overleden auteur Wim Stolk, beter bekend als W.J.Maryson. Tisa gaat naar Roemenië om onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze drinkt daar voor het eerst koffie en komt tot de ontdekking dat koffie eigenlijk best lekker is. Weer thuis begint Tisa met het schrijven van een volgend boek.

2010 Heksenmaan komt uit. Dit boek is een vervolg op Tisa’s eerder verschenen boeken. Parelz publiceert Tisa’s korte verhaal ‘Onkruid’.

2009 Wolfmaan, het op zichzelf staande vervolg op Jachtmaan, komt uit. Tisa’s korte SF-verhaal ‘Gestolen tijd’ wordt gepubliceerd. Uitgeverij Parelz geeft het verhaal ‘Groeten uit Macabria’ uit, dat op Crimezone smakeloos en discriminerend wordt genoemd, de recensent heeft de boodschap duidelijk niet begrepen. In december wordt ‘Suikeroom’ door Parelz gepubliceerd, een kort verhaal waarin Sinterklaas een wel heel dubieuze rol speelt.

2008 Varcolac wordt in herschreven vorm opnieuw uitgegeven. Titel: Jachtmaan.

2003 Varcolac komt uit bij uitgeverij Boekenplan. Er worden 117 exemplaren gedrukt.

1999 Tisa Pescar begint met het schrijven van haar eerste verhaal dat voltooid wordt. Ze was deze keer zo slim om vooraf een synopsis te schrijven.

1997 Een vriendin van Tisa introduceert haar bij een Engelse commune die in Frankrijk woont, grotendeels uit vrouwen bestaat en op een bijzondere manier samenleeft. Tisa brengt de opvolgende jaren veel tijd bij hen door en krijgt een idee voor een verhaal.

1992 Tisa legt na zeven maanden zwangerschap bijna het loodje. Maar gelukkig, alles komt weer goed. Ze krijgt een gezonde dochter die 1400 gram weegt en krabbelt zelf ook weer op.

1990 Vanaf dit jaar speelt Tisa in diverse bands. Eerst als zangeres en toetseniste. Later ook op gitaar en bas. Tisa componeert een groot deel van de nummers en schrijft teksten.

1979 Tisa schrijft hele schriften vol verhalen die ze nooit afmaakt. Jaren later biecht haar moeder op dat ze er stiekem stukjes van heeft gelezen.

1973 Tisa leert lezen en schrijven.

1970 Tisa begint met turnen en verandert de jaren erna langzaam in en spierbundel.

1967 Tisa Pescar wordt geboren in Rotterdam.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reageren is niet mogelijk